Studietur til Berlin

Be om tilbud

Få et tilbud nå: Studietur til Berlin

Inkluderet i prisen

Studietur til Berlin

 • Ballsport
 • Dans
 • E-sport
 • Eventyr/friluftliv
 • Gastronomi
 • Historie
 • Kunst, design og håndverk
 • Medier, foto og journalistikk
 • Naturfag
 • Sosialt ansvar

Derfor bør du velge denne reisen

 • God tid til aktiviteter og opplevelser
 • Kom helt nær opplevelser fra andre verdenskrig og delingen mellom øst og vest
 • Opplev de skjeve vinklene og ukjente steder med vår danske lokalguide

Reisebeskrivelse

Styrk samholdet på en skoletur til Berlin med buss eller tog

Berlin er det foretrukne valget for mange skoleklasser når de skal planlegge årets studietur, og populariteten er ikke ubegrunnet. Det er masse å se og oppleve – enten det er deres første besøk i Berlin, eller om dere har besøkt byen flere ganger. Berlin er en by i konstant utvikling, så det er alltid mulig å prøve noe nytt.

På skoleturen til Berlin kan dere kombinere historie og kulturelle severdigheter med aktiviteter som setter fart i kroppen og gir dere svette på pannen. Samtidig er reisetiden overkommelig, og dere har derfor mer tid til aktiviteter og opplevelser.

Dykk ned i historie og storpolitikk

Den tyske hovedstaden dekker mange betydningsfulle historiske perioder. Hendelsene under andre verdenskrig og den etterfølgende delingen i øst og vest preger fortsatt bybildet i Berlin. Etter murens fall i 1989 har det vært mye gjenoppbygging, spesielt i Øst-Berlin, og byen står i dag som et både moderne og historisk sentrum i Europa.

Riksdagsbygningen i Berlin

Berlin er derfor det opplagte reisemålet for en studietur med fokus på historie og storpolitikk. Et besøk i Riksdagen kan gjøre dere klokere på Tysklands politiske historie.

I konsentrasjonsleirene Sachsenhausen og Hohenschönhausen kan dere komme nærmere opplevelsene fra krigen og etterkrigstiden. Vi anbefaler også at dere besøker Anne Frank-senteret, STASI-fengselet og Checkpoint Charlie. Hvis det står kultur på programmet, tilbyr Berlin bunkerbesøk, TV-tårnet, Det Olympiske Stadion og mye mer. Det er også mulighet for at elevene kan prøve å lage sin egen Rittersport-sjokolade. Trenger dere å være aktive, er det mulighet for å besøke klatreparken Mount-Mitte eller få instruksjon i parkour. Vi har også mulighet for å arrangere en avtale med en dansk lokalguide, som kan vise dere de “skjeve vinklene” i byen og har god erfaring med skoleklasser. Hun kjenner Berlin veldig godt og kan ta dere med til steder mange ellers ikke ville komme.

Mulighetene er mange, og i Berlin er det kun fantasien som setter grenser. Ta kontakt med oss, så vi kan få en prat om deres ønsker. Vi ser frem til å skape rammene for deres skoletur eller studietur til Berlin.

Vis mere Vis mindre

Frapris med fly fa Oslo-Berlin
Pris per person fra 3.015 NOK

3.015 kr.

Transportmuligheter: buss, fly og tog

Mulighet for klimakompensasjon
Les mer

La meg hjelpe til med å skreddersy deres reise

8723 1241 bvp@unitas.dk

Temaer på denne reisen

 • Eventyr/friluft

  Mount Mitte

  I midten av Berlin ligger en klatrepark med volleyballbane. Den gir mulighet for å kombinere storby med action og svette på pannen.

  Vis mer
  Vis mindre
 • Ballspill

  Tren med og spill mot lokale fotballag

  I Berlin er det muligt at træne med og spille mod et af de lokale fodboldhold. Berlin var desuden værter I Berlin er det mulig å trene med og spille mot et av de lokale fotballagene. Berlin var dessuten vertskap for OL i 1936 under Hitlers regime, noe som gjør Olympiastadion til et svært historisk og interessant stadion, i tillegg til at det var her fotballkampene ble spilt. Besøk til slutt et sportsmuseum som også er plassert i storbyen og som byr på spennende historier og utstillinger innenfor sporten.

  Vis mer
  Vis mindre
 • Dans

  Danseworkshop

  Kom bak scenen på en teaterscene i Berlin, og se hvordan ting er “behind the scenes”. Delta på en workshop med en tysk danseinstruktør og lær nye trinn, forbedre de allerede kjente trinnene eller besøk en ballettskole.

  Vis mer
  Vis mindre
 • E-sport

  HTW Berlin

  Besøk HTW Berlin og Etermax og delta på workshops som “creative gaming workshop”.

  Game Science Centre

  I Berlin ligger Game Science Center, hvor utstillingene alle har vitenskapelige tilnærminger eller er noe nytt innenfor vitenskapen – samtidig er mange av dem interaktive, og besøkende kan derfor prøve, teste og være en del av disse.

  Spill mot lokal e-sportforening

  Møt en lokal e-sportforening og spill mot denne foreningen, lær av hverandre, utveksle teknikker, taktikker osv.

  Vis mer
  Vis mindre
 • Gastronomi

  Blinderestaurant

  Dra til en blinderestaurant drevet av blinde. Maten serveres av blinde og inntas i mørket. Alle sanser vekkes til liv.

  Vis mer
  Vis mindre
 • Historie

  Den kalde krigen

  Historie Den kalde krigen På grunn av byens fortid, er Berlin et opplagt sted å dra til hvis man er historisk interessert i Den kalde krigen og delingen av Tyskland. Storbyen byr på mange forskjellige og interessante museer, opplevelser, omvisninger, minnesmerker og mye mer.

  Langelandsfortet

  Langelandsfortet hadde en stor betydning under Den kalde krigen. I dag er fortet åpent for besøkende, hvor det er mulig både å se bunkere, en ubåt, hangarer og fly fra denne tiden.

  Vis mer
  Vis mindre
 • Kunst, design og håndverk

  Teknisk skole for mote og design

  Besøk den tekniske Hochschule for mote og design plassert i Berlin og delta på sykurs og andre workshops på skolen.

  Graffitiworkshop

  Vis mer
  Vis mindre
 • Media, foto og journalistikk

  Fotoskattejakt

  Filmbyen Babelsberg Besøk filmbyen Babelsberg, kjent for Tysklands største filmstudio. Få “hands on” når dere er på omvisning rundt i filmstudioet.

  Filmbyen Babelsberg

  Besøg filmbyen Babelsberg, der er kendt for Tysklands største filmstudie. Få «hands on», når I er på rundvisning rundt i filmstudiet.

  Vis mer
  Vis mindre
 • Naturfag

  Gläsernes Labor

  Gläsernes Labor gir elevene mulighet til å gjøre egne forsøk innenfor genetikk, cellebiologi, økologi, radioaktivitet, kjemi og fornybar energi.

  Life Science Learning Lab

  Prøv krefter med mer enn 20 forskjellige eksperimentelle kurs innenfor bl.a. genetikk, cellebiologi, økologi og kjemi. All undervisning ledes av kvalifiserte instruktører, og kan knyttes sammen med relevante studieplaner. Undervisningen vil foregå på tysk – genetikk og kjemi også på engelsk.

  Vis mer
  Vis mindre
 • Sosialt ansvar

  Byvandring med hjemløs eller flygtning

  Byvandring med hjemløs eller flyktning Bli vist rundt i den populære storbyen, hvor guiden enten er hjemløs eller en flyktning. Denne byvandringen vil derfor by på nye og andre aspekter og sider av byen – sider som ikke alltid sees med det blotte øye. Herunder også vakre sider av byen som man ellers tar for gitt. Turen vil gi innsikt i livet som hjemløs eller flyktning og sette noen ting i perspektiv.

  KFUK-KFUM – Ostwerk

  Delta og hjelp i de lokale klubbene med deres arbeid og tilbud til hjemløse og flyktninger i Berlin. Mulighet for å komme på byrundtur i de hjemløses Berlin med mer.

  Vis mer
  Vis mindre
Vis alle

Forslag til reiseplan

Under vises et eksempel på hvordan et program for en skoletur til Berlin KAN se ut. Dette er bare et forslag, siden vi alltid tilpasser programmet etter gruppens ønsker.

Dag 1

Avreise

Dag 2

MountMitte Høydepark
ParkourONE
Kurfürstendamm

Dag 3

Jødisk museum
East Side Gallery
Reichstagsbygningen
Brandenburger Tor
Holocaust-Mahnmal
Seiltur på Spree

Dag 4

Gendarmenmarkt
Kaiser-Wilhelm Gedächtniskirche
Alexanderplatz
Avreise mot Danmark

Dag 5

Hjemreise

Se alle dager Skjul
Berlinmuren
Riksdagen
Gendarmenmarkt
Oberbaumbrücke
MountMitte Hochseilgarten
Utsikt over Berlin
Når du har kommet så langt

Skal vi ta en prat?

Brandenburger Tor i Berlin, Tyskland

Lignende reiser