Grupperejsen steg for steg

- se vår sjekkliste
Visit Malta

Gruppereisen steg for steg

Hvor skal dere starte når dere skal arrangere en gruppereise? Det er mange ting dere må forholde dere til og mange spørsmål som må besvares.

  • Hva er det rette reisemålet for dere?
  • Hvilken reiseform og overnatting er mest fordelaktig for reisen?
  • Hvordan legger dere til rette det mest utbytterike programmet for reisen?
  • Hvordan får dere de beste prisene og betingelsene for reisen?
  • Hvordan skal dere forholde dere til sikkerhet og forsikringer på reisen?

Alt dette finner dere svar på i vår virtuelle håndbok for skolereiser, som tar for seg de viktigste tingene dere må forholde dere til når dere skal planlegge en gruppereise. Håndboken inneholder gode råd og inspirasjon til hvordan dere kan gripe reisen an. Dere kan velge å lese hele håndboken gjennom, eller dere kan bruke den som et oppslagsverk når dere kaster dere over planleggingen.

Å reise med en gruppe, hvor dere står med ansvaret for andres økonomi er selvsagt ikke det samme som når dere reiser alene eller med familien. Derfor kan det være en god idé å alliere seg med et erfarent reisebyrå som er vant til å håndtere gruppereiser. Unitas Reiser har arrangert reiser siden 1948, så deres reise er i trygge hender her. Enten dere er en folkehøgskole, ungdomsskole, videregående skole eller annen ungdomsgruppe, arrangerer vi skolereisen slik at den er målrettet nettopp dere.

Herunder kan du se vår sjekkliste for hva dere skal være oppmerksomme på når dere arrangerer en skolereise eller studietur for en gruppe.

UnitasRejser_Medarbejdere2022

#1 Arrangøren av skolereisen

Det finnes mange måter å arrangere en skolereise eller studietur på, og det kan være forskjellige argumenter for om dere skal bruke et reisebyrå eller ikke i forbindelse med planleggingen av skolereisen. Det kommer veldig an på deres kunnskap, interesse og erfaring, men det handler også om sikkerheten i gjennomføringen av skolereisen, og hvis uhellet er ute.

#2 Valg av reisetype og destinasjon

Velg mellom ski, eventyr og friluft, storby og studietur og bli veiledet om hvilke destinasjoner som er spesielt egnet til hva.

#3 Transportform

Buss, tog eller fly? Når dere skal velge hvilken transportform dere vil benytte på skolereisen, kan det være noen forskjellige ting dere må forholde dere til. Ofte blir det helt naturlig bestemt av destinasjonen, antall elever, økonomi osv. Hver reiseform har sine fordeler og ulemper.

#4 Overnatting

Det er mange muligheter når det kommer til overnatting på skolereisen. Foretrekker dere hotell, hostel, hytter, mobile homes eller annet? Hvilke muligheter tilbys på deres destinasjon? Les om de forskjellige overnattingsmulighetene i håndboken og finn ut hvilken form som passer best for deres skolereise.

#5 Forplejning

Hva skal dere velge? Ingen, noe eller full pensjon på skolereisen? Det varierer mye fra land til land hva som er billigst. Samtidig er det ofte avhengig av hvilken skolereise dere tar, hvor mye tid dere har til rådighet i programmet, om dere selv vil lage mat osv.

#6 Program

Når dere har bestemt dere for hvor skolereisen skal gå, følger den viktigste forutsetningen for en vellykket skolereise – et godt tilrettelagt program. Programmets utforming avhenger av reisemålet, hvilket formål dere har med skolereisen og selvfølgelig deres budsjett.

#7 Hvor langt strekker busjettet?

Utgangspunktet for hvor skolereisen kan gå, og hva programmet kan inneholde, avhenger i stor grad av hvilke økonomiske rammer dere har.

#8 Inspirasjonsturer – opplev destinasjonen før skolereisen

Unitas Reiser arrangerer i løpet av året forskjellige typer inspirasjonsturer, hvor dere, som lærere eller reisearrangører, har muligheten til å besøke en eller flere destinasjoner før selve skolereisen. Det kan være destinasjoner innenfor alle reisetyper.

#9 Hvorfor velge Unitas Reiser?

Vi er en samarbeidspartner som tar hånd om deres skolereise eller studietur fra første kontakt til dere er hjemme igjen. Det er vårt formål at dere får den skolereisen som passer til nettopp deres unike behov. Derfor skreddersyr vi alltid skolereisen eller studieturen fra gang til gang og ut fra en tett dialog med dere.

Unitas Rejser. grupperejser, tjekliste

#10 Processen i å planlegge en skolereise

Her gjennomgår vi prosessen dere skal gjennom når dere kjøper en gruppereise gjennom Unitas Reiser. Prosessen starter med deres rammer for reisen og slutter med evaluering etter endt reise.

#11 Sikkerhet på skolereisen

Man kan aldri gardere seg 100% mot uventede situasjoner, og hvis uhellet er ute, for eksempel hvis flyet er forsinket, er det godt å ha et erfarent reisebyrå i ryggen som kan løse problemet og hjelpe dere videre på skolereisen. Dere er dessuten automatisk dekket av Pakkereiseloven når dere kjøper hele reisen hos oss.

#12 Forsikringer

Det finnes mange forskjellige typer forsikringer, og det er ingen grunn til å være dobbeltforsikret, men absolutt heller ikke underforsikret på skolereisen. I håndboken finner dere en kort oversikt over de forskjellige forsikringstypene som bør med i vurderingene når dere arrangerer en skolereise.

En skolereise må klaffe første gang – den kan ikke byttes