CSR og bærekraft

i Unitas Reiser
Foto: Jjumba Martin

Vi er mer enn et reisebyrå

CSR, bærekraft og sosialt ansvar har stort fokus hos Unitas Reiser. Som en av Danmarks eldste turoperatører er vi veldig bevisste på klimafotavtrykket vårt. Vi vet at det belaster klimaet når vi sender folk ut i verden. Derfor tilbyr vi både CO2- og klimakompensasjon på alle reiser. Vi jobber også internt i selskapet for å lære opp våre ansatte gjennom Travelife, slik at vi er best mulig rustet til å opptre så ansvarlig som mulig.

Vår bærekraftspolitikk er forankret i FNs globale mål. Vi er ikke bare opptatt av miljøaspektet ved bærekraft. For oss handler bærekraft like mye om de sosiale og økonomiske aspektene. Vi mener at bærekraft må måles på annet enn CO2-forbruk, utslipp og forurensning. Dette er en av grunnene til at vi i mer enn 75 år har hjulpet NGOs og humanitære organisasjoner ut i verden for å gi nødhjelp til mennesker og områder med færre ressurser. Samtidig mener vi det er viktig å skape en bedre forståelse mellom land i verden. Det bidrar vi til når vi sender mange skoler og ungdom hvert år på skoletur eller studietur.

Hos Unitas Rejser mener vi, at det er vigtigt at rejse ud i verden, uanset om det er for at yde humanitær hjælp eller for at blive klogere på os selv, på verden eller på andre kulturer og mennesker. Fælles for vores rejser er, at det er rejser med mening, der fremmer mellemfolkelig forståelse. Men vi er også bevidste om, at rejser efterlader et aftryk på klimaet. Lige nu er kompensation og en øget bevidsthed vores bedste alternativ til at undlade at rejse, og derfor arbejder vi løbende på, hvordan vi kan tilbyde mere socialt ansvarlige rejser.

UnitasRejser_Personale_Ida
Ida Frausing Knappe
CSR-ansvarlig i Unitas Rejser

Vår rolle som ansvarlig reisearrangør

Som turoperatør tenker vi hele tiden på hvordan vi opptrer best i en verden som krever mer oppmerksomhet og ansvar enn noen gang før. På denne siden kan du lese mer om hvordan vi jobber med CSR og bærekraft hos Unitas Reiser og hvilke tiltak vi gjør for å bidra til en mer ansvarlig reiseform. Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål eller gode ideer til vårt bærekraftsarbeid.

Få en prat om CSR, bærekraft og ansvar med CSR-sjef Anne Cathrine Lykkegaard eller underdirektør Klaus Boe Østergaard.

Klaus Boe Østergaard

Vicedirektør | Afdelingschef
8723 1249

Din rolle som ansvarlig person

Vi har samlet en rekke tips til hvordan du kan tenke bærekraft og samfunnsansvar på din neste reise med skolen, menigheten eller organisasjonen. Les vår guide for å reise mer ansvarlig.

Vores Travelife-certificering viser vores fokus på CSR, bæredygtighed og social ansvarlighed hos Unitas Rejser

Vi er en sertifisert Travelife Partner

I forbindelse med vårt fokus på bærekraft og CSR, jobber vi aktivt med vår Travelife-sertifisering. Travelife er en bærekraftssertifisering som er spesielt utviklet for reiselivsbransjen. Det innebærer opplæring samt ledelse og sertifisering av hver enkelt medarbeider. Sertifiseringen består av tre trinn – hhv Engasjert, partner og sertifisert.

I 2016 oppnådde vi det andre nivået av sertifiseringen og ble godkjent Travelife Partner. I 2022 fornyet vi den godkjenningen, og nå skal vi nå toppnivået og bli Travelife-sertifisert. Dette krever at vi gjennomgår hele verdikjeden vår og skjerper kravene til leverandører og forretningspartnere. Det krever også at alle ansatte blir Travelife-sertifisert – arbeid som vi allerede har startet.

Vi er klar over at Travelife-sertifiseringen krever stor innsats fra hele organisasjonen, men vi vet også at det er avgjørende at vi som turoperatører gjør en ekstra innsats i kampen for en mer bærekraftig fremtid.

Foto: Mikkel Østergaard

Vi kompenserer for CO2 og klima

Vi tilbyr kompensasjon på alle våre reiser. Reiser du med buss, tog eller ferge er klimakompensasjon automatisk inkludert i prisen. Reiser du med fly tilbyr vi CO2- og klimakompensasjon som tilleggskjøp.

Vi samarbeider også med leverandører på destinasjonen som også har bærekraft på agendaen. Det betyr at dersom du som reisende ønsker å sette så få klimaavtrykk som mulig, ordner vi transport, overnatting og et opplegg som møter dine ønsker.

Vi eies 100 % av YMCA og YMCA

Unitas Reiser eies av KFUK-KFUM Norge og Unitas Rejser DK, som er en del av verdens største ungdomsbevegelse, YMCA og YWCA. Overskuddet vårt går til KFUK-KFUM, og derfor støtter du frivillig barne- og ungdomsarbeid i Danmark og i Norge når du reiser med Unitas Reiser.

Vi er Unitas Reiser!


Vil du vite mer om vårt arbeid med CSR, bærekraft og samfunnsansvar?

Les mer ved å klikke på bildene under.